ایمپلنت

ایمپلنت دندانی پیچی از جنس تیتانیوم است که بهترین جایگزین دندان از دست رفته میباشد. پس از کشیدن دندان استخوان فک تحلیل می رود بهترین مزیت ایمپلنت حفظ استخوان دندان کشیده شده است.

 
ایمپلنت دندان

پس از کشیدن دندان قدامی حدود ۸ تا ۱۰ هفته و در دندان های خلفی ۱۰ تا ۱۲ هفته باید صبر کنید تا استخوان فک ترمیم شود سپس ایمپلنت در استخوان فک کاشته می شود.بعد از کاشت ایمپلنت ۲ الی ۶ ماه زمان لازم است تا ایمپلنت در استخوان محکم شود.

مدت زمان لازم برای ترمیم استخوان میتواند در شرایط مختلف متفاوت باشد.مثلا اگر لیفت سینوس و یا پیوند استخوان انجام داده باشیم بهتر است یک تا دو ماه بیشتر فرصت داده شود تا استخوان به تراکم بیشتری برسد.

همچنین در شرایطی که استخوان تراکم کمتری داشته باشد باید زمان بیشتری لحاظ شود تا تراکم استخوان به حد مطلوب برسد و در شرایط ایده آل استخوانی میتوان از مدت انتظار کم کرد اینوقتی است که طول و عرض ایمپلنت کاشته شده ایده آل باشد.

 

سن مناسب برای ایمپلنت کردن

باید تا سن 18 سالگی صبر کرد تا اسکلت صورت شکل کامل خود را پیدا کند  در غیر این صورت ممکن است در آینده به خاطر رشد فکی-صورتی  ایمپلنت دندانی در شرایط نامناسبی قرار گیرد.

 

ایمپلنت فوری

 
ایمپلنت دندان
 

در بعض

ی موارد خاص اگر شرایط استخوانی خیلی مساعد باشد میتوان بلافاصله تاج را به ریشه کاشته شده متصل کرد ولی احتمال شکست درمان تا 20% افزایش می یابد.

برای انجام این کار باید عرض و طول استخوان ایده آل باشد و تراکم استخوان هم به حدی باشد که بتوان ایمپلنت را با نیروی 60 نیوتن بست. پروتز این ایمپلنت باید کوتاه باشد که در هنگام جویدن به فیکسچر فشار وارد نشود و نیز باید از جنس کامپوزیت یا آکریل باشد.

بهتر است ایمپلنت فوری فقط برای 6 دندان قدامی انجام شود که جنبه زیبایی دارند  و در نواحی خلفی به خاطر افزایش فشار بهتر است که اینکار انجام نشود.

بعد از مدت پنج ماه روکش موقت با روکش اصلی تعویض میشود

 

شرایط لازم برای انجام ایمپلنت فوری

 

1- وجود حداقل 6 میلیمتر عرض استخوان

2- وجود حداقل 13 میلیمتر طول مفید استخوان

3-نداشتن پوکی استخوان

4- بهداشت دهان و دندان

5-نداشتن بیماری های سیستمیک  کنترول نشده

 

موفقیت ایمپلنت دندانی چقدر است؟

 

موفقیت ایمپلنت دندانی 97% گزارش شده است.

بهداشت دهان و دندان از شاخص های بسیار مهم در موفقیت درمان ایمپلنت است.

استعمال دخانیات از موارد عدم موفقیت میباشد.

 

بزرگ شدن سینوس و نیاز به جراحی سینوس لیفت برای کاشت ایمپلنت

 

سینوس حفره خالی در فک بالا است که با کشیده شدن دندان های زیر آن بزرگ میشود و فضای کاشت ایمپلنت را کاهش می دهد. در این موارد باید فضای ایجاد شده با پیوند استخوان پر شود تا بتوان ایمپلنت را در استخوان جدید کاشت به این عمل سینوس لیفت می گویند که به دو صورت انجام میشود.

سینوس لیفت بسته (Close Sinus Lift) :

جراحی سینوس بسته در جابیکه به سه تا پنج میلیمتراستخوان سازی احتیاج است انجام می شود وایجاد فضای بیشتر از آن باید به روش سینوس لیفت باز انجام میشود. که این روش همزمان با کاشت ایمپلنت انجام می شود و پس از آن حداقل شش ماه باید صبر کرد.

سینوس لیفت باز (Open sinus Lift) :

جراحی سینوس باز در جاییکه به بیش از پنج میلیمتر استخوان سازی جهت کاشت ایمپلنت احتیاج است انجام می شود و معمولا به گونه ای انجام می شود که ابتدا جراحی سینوس انجام شده و پس از گذشت حداقل 4 ماه کاشت ایمپلنت در ناحیه انجام میشود.

 

رادیو گرافی تخصصی ایمپلنت

 

رادیوگرافی مورد نیاز جهت تشخیص (CBCT) نام دارد با این تصاویر علاوه بر ارتفاع و ضخامت استخوان رابطه عصب تحتانی فکی و چانه ای و سینوس ماگزیلا و همینطور تراکم استخوان مشخص می شود.

توجه داشته باشیم که بهترین رادیوگرافی هم میتواند خطا داشته باشد و نباید صد در صد به آن اکتفا کرد و باید مشاهدات بالینی در نظر گرفته شود و در صورت نیاز در حین جراحی باید رادیو  

گرافی تکمیلی انجام شود.

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها